Estimari Vanzari Scutere

Estimari Vanzari Scutere

Estimari Vanzari Scutere

Conform datelor publicate de DRPCIV, înmatriculările de scutere în România au crescut cu 10% în primele șase luni ale anului 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022. În total, au fost înmatriculate 6.866 de scutere, față de 6.244 în 2022.

vanzari scutere (1)

Creșterea este semnificativă, mai ales în contextul crizei economice actuale. Ea poate fi explicată prin mai mulți factori, printre care:

  • Creșterea prețurilor la combustibil, care face scuterele o alternativă mai accesibilă la mașini;
  • Achiziționarea de scutere pentru utilizarea în orașe, unde traficul este aglomerat și costurile de parcare sunt ridicate;
  • Creșterea popularității scuterelor electrice, care sunt mai prietenoase cu mediul.

Pe segmentul de scutere electrice, creșterea a fost și mai mare, de 25%. În total, au fost înmatriculate 1.255 de scutere electrice în primele șase luni ale anului 2023, față de 1.000 în 2022.

vanzari scutere (1

Din punct de vedere al mărcilor, Honda este liderul pieței de scutere din România, cu o cotă de piață de 28%. Pe locul doi se află Yamaha, cu 22%, iar pe locul trei se află Piaggio, cu 17%.

vanzari scutere (1

Cele mai populare modele de scutere în România sunt Honda PCX 125, Yamaha NMAX 125 și Piaggio Liberty 125.

vanzari scutere (1

În ceea ce privește prognozele pentru restul anului 2023, se așteaptă ca vânzările de scutere să continue să crească, în ciuda crizei economice. Acest lucru se datorează faptului că scuterele sunt o soluție de transport eficientă și accesibilă, care este tot mai apreciată de români.

vanzari scutere (1)