vanzari scutere sh

Sfaturi la cumpararea unui scuter SH

Sfaturi la cumpararea unui scuter SH. Ce trebuie sa faci la ce sa te uiti si la ce sa fii atent la achizitia unui scute second hand.

Sfaturi la cumpararea unui scuter SH (2)

Opt pași către alegerea unui scuter intr-o stare buna


După ore de navigat pe internet, disecând caracteristici tehnice, citind teste și recenzii, căutând ici și colo ce poate fi util care să garanteze o achiziție bună, te hotărăști în sfârșit ce scuter ți se potrivește. Apoi începe căutarea anunțurilor și a zecile de opțiuni care se pot dovedi corecte sau „mai puțin corecte”.

Sfaturi la cumpararea unui scuter SH (2)

Primul test ride conteaza

Am mai scris despre importanța primului test cu scuterul second-hand pe care este probabil să îl cumpărăm, în timp ce, așa cum am spus mai înainte, evaluarea unui scuter uzat se face cel mai bine fie de către un service de scutere autorizat, fie de un mecanic cu experiență sau în cele mai rele cazuri de către un „prieten cu experiență”.

Sfaturi la cumpararea unui scuter SH (2)

În cel mai bun caz, o fac toți cei anteriori împreună. Dar există multe cazuri în care niciuna dintre cele de mai sus nu este posibilă, așa că cineva trebuie să acționeze pe cont propriu.

Așa că mergi la o primă întâlnire cu propietarul scuterului pe care vrei sa-l cumperi . Cum îl vei trata? Ce ii vei spune? Ce va spune? E timpul pentru prima plimbare. La ce ar trebui să fii atent?

Prima cheie la pornire

PORNIRE: Motorul trebuie să pornească fără ezitare, fără dificultate, iar în afară de cuplarea inițială a demarorului, nu trebuie să se audă alte zgomote ciudate.

Cea mai frecventă este problema de cuplare a bendixului. Daca scuterul a pornit cu usurinata lasa-l pe relanti sa mearga cateva minute cat tu vei arunca cateva privi la el de jur imprejur.

Cum merge la relanti scuterul ?

RALENTI: Deoarece marea majoritatea scuterelor moderne au un șoc automat, motorul trebuie imediat – chiar și la turații mai mari – să funcționeze la ralanti.

Răspunsul accelerației ar trebui să fie imediat, ceea ce înseamnă că motorul ar trebui să se tureze fără ezitare (întârziere) asta dupa ce motorul a stat la relanti 1-2 minute. Un motor bun dupa ce se incalzeste nu are ezitari la a se accelera. Daca a trecut si de acest test , mergi mai departe.

Se aud zgomote ciudate la scuter ?

ZGOMOTE DE MOTOR: Lăsăm scuterul pe cricul central și coborâm din șa. Fără să purtăm cască ne apropiem de motor ascultând cu atenție zgomotele pe care le emite.

Un scuterist cu experiență, un motociclist cu ureche instruită poate auzi joc mare de tacheti, lant de distributie, biela, variator, curea care bate etc.

Dacă nu aveti experiență încercăm să auzim dacă zgomotele pe care le auzim sunt ritmice, au o frecvență și nu sunt deplasate, nu ies în evidență de restul. De aici și celebrul „Aud un zgomot” atunci când exista o problemă mecanică. Cu putina rabdare o sa va dati seama daca ceva nu este in regula.

ZGOMOTE DE TRANSMISIE

ZGOMOTE DE TRANSMISIE: Pe măsură ce deschidem și închidem accelerația, cu scuterul pe cricul central , acceleram usor si ne concentram pentru a auzi daca transmisia (care se afla pe partea stanga a scuterului) scoate sunete ciudate.

Transmiterea puterii din momentul în care deschidem clapeta de accelerație până în momentul în care roata începe să se rotească ar trebui să fie imediată și să nu existe întârzieri, deasemenea atunci cand roata incepe sa se invarte sa nu scota sunete gen „fluierat”

Dacă auziți ca transmisia fluiera sau un clantanit mecanic sa stiti ca acel scuter nu este pentru dumneavoastra. Daca totul este in regula continuam verificarea altor componente.

E timpul sa facem o plimbare

SCUTERUL ÎN MIȘCARE: Când SCUTERUL incepe sa se deplaseze, deschidem gazul și apoi îl închidem, observând dacă există dificultăți la rulare sau auzim zgomote.

Observăm, de asemenea, modul în care motorul reacționează la deschiderea clapetei de accelerație, care ar trebui să răspundă și cu o accelerare imediată fără ezitare. (Atentie: cand motorul scuterului este cald) Facem teste cu deschiderea acceleratiei la viteze mici (20-40km/h), medii (40-70) si mai mari (70-100 km/h).

Cand ne deplasam la viteze medii-mare observam cum se comporta scuterul in general, incercam sa detectam daca ceva merge „prost” in ceea ce privesc suspensiile, cadru, jante, daca roata fata este aliniata cu ghidonul .

Franeaza scuterul?

Acționăm frânele și observăm cum acestea încetinesc scuterul. Trebuie să o facă eficient și să nu existe zgomot de la disc sau tambur (care indică o problemă cu plăcuțele sau sabotii de frna), dar nici vibrații. In cazul in care aveti socuri transferate in maneta de frână, asta arată că avem de-a face cu un disc strâmb.

La scutere de obicei costurile discului de frana nu sunt mari dar trebuies luate in calcul poate incercati sa negociati la pret pentru schibarea acestuia. Un disc stramb tranfera vibratie in matela de frana

Amortizoare fata si spate

Sfaturi la cumpararea unui scuter SH (2)


Suspensiile mai sunt numite și „amortizoare” deoarece principala lor activitate este atenuarea vibrațiilor carosabilului, gropi, canalizari , lucrări proaste ale drumului, etc.

Suspensiile nu trebuie să-și folosească întreaga cursă „terminând” cu ușurință, așa cum spunem noi, nici să se ridice și să coboare necontrolat după ce le este aplicată o o forța. Ele trebuie să preia șocul și să-l absoarbă în mod corespunzător.

Cam astea v-as indruma sa faceti atunci cand sunteti hotarat sa cumparati un scuter sh. Sunt mult mai multe de spus dar cele de mai sus sunt cele mai importante.

Under Motors Top comercializaza scutere noi si second hand pentru toate categoriile.

2 replies on “Sfaturi la cumpararea unui scuter SH”

Comments are closed.