SUA 2023: Honda nr.1 dar piata nu avanseaza

SUA 2023: Honda nr.1 dar piata nu avanseaza

SUA 2023: Honda nr.1 dar piata nu avanseaza

Piața motocicletelor din SUA a fost alarmant de stabilă în acest an. În primele nouă luni, vânzările au fost de 450.000 (+1,1%), cu o prognoză pentru întregul an la 558.000 de vânzări. S-au săturat americanii de chestia cu motocicleta? În același timp, piața scuterelor nu prezintă creșterea așteptată în comparație cu restul lumii. Ce se întâmplă acolo în America de Nord?

scutere honda

Honda a reușit să depășească Harley-Davidson ca cel mai vândut în 2023, iar aceasta este o realizare în sine, deoarece puternica industrie locală din Milwaukee a fost anterior invincibilă.

Tendința pieței de motociclete din SUA este una dintre cele mai stabile din lume, cu un volum anual de aproximativ jumătate de milion de unități timp de un deceniu! Interesant punct nr.1.

Diferiții „factori externi”, precum criza economică, războaiele, schimbările în politica comercială a produselor importate, virusul corona etc. au afectat marginal industria. Interesant punct nr.2.

Ce s-a întâmplat; Clienții americani sunt aproximativ în „propria lume”, neafectați de ceea ce se întâmplă în jurul lor, prezentând o stabilitate înfricoșătoare! Vin ploaia sau zapada, vor cumpara aceleasi motociclete, lumea nu se va prabusi.